asparf.blogg.se

12

Publicerad 2013-09-30 18:49:00 i Allmänt,

något som jag tycker är intressant är hur folk ser på mig, alltså inte glor liksom utan mer vad dem ser när jag berättar att jag är från sverige. vilket jag ofta gör, vilket förvånar mig också. ska förklara. när jag kom hit trodde jag att jag skulle försöka blanda in mig så mycket som möjligt. försöka få den rätta amerikanska dialekten, se ut som jag bor här och ja, inte vara så svensk. men det är fasen svårt. jag har kommit på mig själv att alltid presentera mig (eller om någon annan presenterar mig) så är jag "anna, from sweden" eller "anna, the swede". sitter och läser svenska böcker, lyssnar bara på svenska artister och pratar mycket om sverige. det blir väl så antar jag, men det är rätt intressant hur det kan ändras från att vilja blanda in mig och inte vara svensk till att bara ha sverige i tankarna. när jag berättar att jag är från sverige så lyser folk oftast upp. man har en släkting därifrån, eller tycker att alla människor (ALLA) är så vackra i sverige eller så har man alltid velat åka dit. mm-hm folk blir så himla intresserade och vill stå och prata i timmar. några har svenska kompisar som dem vill att jag ska träffa osv. lite roligt att jag inte är anna som person utan anna som nation. man kanske inte kan säga så, men ni fattar! jag är inte anna utan jag är sverige - som grädde på moset är jag blond, blåögd och rätt lång. EN VIKING!! vet inte, men det kanske är någon hemlängtan kanske. eller ett "anna, kom ihåg ditt ursprung!"- sak? detta var inget sammanhängande över huvudtaget, maked no sense heller förmodligen men det är mina tankar och min blogg så AHA jag gör vad jag vill!! mohaha

12

Publicerad 2013-09-30 16:47:20 i Allmänt,

hejhej idag vakande jag sent, eller sent för att vara mig och för att vara här. kl 10! var helt slut efter denna helgen. mycket nya intryck, sena kvällar osvosvosv i vilket fall, idag är både heather och patrick hemma från skolan, båda är verkligen vrål förkylda så idag förstår jag att dem är hemma. susan är väldigt snäll när det kommer till sina barn, alltså på det sättet att hon nästan är för snäll för deras egna bästa kan jag tycka. som när carson och patrick var hemma varsin dag utan att egentligen vara sjuka... idag hämtar jag upp carson från skolan, skall städa lite, tvätta lite och ta hand om sjuklingarna! vilken kul dag att se fram emot. nä, men sånna här dagar är rätt sköna ibland. kanske, bara kanske hinner ta mig en tur på stan så jag kan kika på the thrift shops här! vi hörs sen. p.s ska göra ett inlägg så ni får lära känna familjen här. alltså bild och lite info! om det godkänner det dvs. d.s)

11

Publicerad 2013-09-30 02:09:41 i Allmänt,

helt slut! vaknade för tidigt imorse. hade kolat buss igår kväll men glömt kolla vart den gick till, den jag ville åka med (och gått upp för) gick inte till port authority som jag ville/önskade... fick ta en senare. skypade snabbt med mamma och pappa idag också. finfint! jag tog i alla fall bussen in till stan, träffade elvira och matilda vid bryant park där det var fransk matmarknad. mm vi hade i alla fall som plan att ta oss till williamsburg, ligger på brooklyn sidan. tog färjan över till rätt sida, hoppade så fint av och gick till en marknad som fanns där. dem hade allt möjligt från smycken, till second hand kläder till mat från alla världens hörn. vi kollade lite, hittade inget förutom mango on a stick! det är precis vad det låter som en mango som man kört upp en pinne i. fiffigt!
vi gick vidare, tyckte verkligen om williamsburg. det är hipster/indie meckat deluxe. mycket second hand/vintage och små mysiga kafeer. alla såg lagom svåra och djupa ut!
försökt hitta någonstans att äta vilket var lite knepigare så vi tog tuben till manhattan igen, mot nolita. hittade ett fräsigt hamburger hak med himlans goda hamburgare men personalen var helt hopplös. jag skulle beställa till servitrisen, efter mycket om och men, och säger vad jag vill ha men hon avbryter mig och ställer sig i ett hörn och snyter sig. står där ett tag, inspekterar väl sin sörja. är det bara jag eller är det lite, bara lite dåligt?
aja, i vilket fall. stosade runt lite till. kom till ett kvarter som dem spelade in en video film, så vi stod där ett tag och insåg att det kanske inte var något fantastiskt vi beskådade. vi bröt ihop av skratt för det såg så himla roligt ut. konstig dans med en konstig sång och två stycken som sprang runt och skulle se svårt kära ut...
hittade en starbucks, tog en carmel frap. mm satt fint! tog tuben - bussen och nu är jag ensam hemma! väldigt konstigt men dem kommer väl snart, hoppas jag!

11

Publicerad 2013-09-29 15:22:00 i Allmänt,

så, nu är jag vaken och rätt trött. sak berätta varför nu tänkte jag.

igår åkte familjen till deras andra hem, deras gård. så jag bestämde mig att då drar jag till new york (jag fick följa med till gården om jag ville) för att träffa dessa två. 
 
matilda och elvira var i nyc nu för några dagar så då passade jag på att möta upp dem. himla fint.
vi möttes upp vid två tiden. matilda hade siktet på coldstone, ett glasställe där man i princip gör sin egna version av en ben&jerrys. man väljer vad man vill ha i osv. 
 
 
så här vackert blev det! vanlijglass med brownie bitar, kolasås, chokladsås och pecan nötter! COME ON
igar var det så varmt så glassen smälte typ på 2 sekunder :( 
aja, vi käkade upp och tog första bästa subway ner till groun zero. efter lite strul med tågen kom vi äntligen ner och fick se denna fina och lugna platsen. rätt coolt hur tyst det var 
 
 
efter ett tag traskade vi vidare mot en annan subway station, en på wallstreet. så då fick vi oss en snabb kik på det med. vi tar en bild på det, varsegoda:
 
 
i hamnade till slut i soho där matilda och elvira hade siktet på en marc jacobs affär där man för just denna helgen designa sina egna tröjor. kostade typ 30 dollar för ett helt eget tryck, men det skulle ta 3 timmar för honom att bli klart så vi skippade det och traskade vidare. 
soho är så himla mysigt, så skönt att komma till ett lite lugnare ställe utan skyskrapor och massamassamassa bilar!
vi virrade runt ett tag, insåg att vi behövde något att äta så vi hoppade in på en choklad bar. blev en iced mocha latte, så med både massa socker och koffein i blodet bar det av vidare mot mer spännande äventyr!
 
 
så här fint kan det vara i soho! 
 
 
vi möte till slut upp zarah någonstans 5th avenue. vi hade sedan tidigare bestämt att vi skulle äta middag tillsammans. vi gick till matilda och elviras hotell, bytte snabbt om. zarah hade hört om en konsert som skulle hållas i central park. artister som john mayer, alicia keys och stevie wonder skulle spela. vi var löite sent ute tyvärr så det blev inget med det. man fatta var collt ändå.
 
vi satte oss i stället på en takterass. åt lite nachos, drack cider och öl. himla fint att kunna sitt och titta över staden men fin musik och härliga människor! jag och zarah var tvungna att ta en buss hem rätt tidigt så vi hann liksom inte äta middag, så det blev ...
 
 
fettig pizza slice till middag! den satt sådär fint i magen, för på hemresan mådde jag inge vidare!
 
matt var den enda hemma så det var så tyst. väldigt ovanligta tt det är så tyst i detta huset. om det inte är barnen och deras kompisar kan det vara hundarna (de har tre) eller katten eller kaninen eller städerskan eller ian och susan eller eve (grannen) som kommit och hälsat på! så det var rätt skönt att det bara var vi.
 
nu ska jag snart hoppa på bussen och ta mig till nyc igen, matilada, elvira och jag ska utforska williamsburg!
 
hejhej

10

Publicerad 2013-09-29 06:11:56 i Allmänt,

så ledsen att det blir så dålig update idag men har haft fullt upp hela dagen!

mer får ni veta imorgon.
lite snabb info :
- träffade två twins som jag hängde med
- ground zero
- soho
- zarah
- en takterass + drink

10 - bildbomb

Publicerad 2013-09-28 17:46:55 i Allmänt,

så, har lite bråttom idag. ska åka till nyc och träffa matilda och elvira som är här några dagar. vi ska åka upp i empire state och vara turistiga! sen blir det middag med zarah och kanske några andra svenska tjejer som också bor här. trevligt!

jag ska göra ett inlägg där jag förklarar familjen för er. alltså vilka som är vilka! 


 
skype med denna blurriga fina vännen (rasmus för er som inte ser!) (och hans bror och hans kompisar)
 
 
carson och jag gjorde barkbåtar 
 
 
utmanade ödet i vattnet 

 
standard lunch
 
 
tänkte på elsa (mupp!)
 

9

Publicerad 2013-09-27 16:33:17 i Allmänt,

vaknade nyss, dvs har kommit in i den rätt dygnsrytmen. grattis anna, verkligen grattis så kul för dig!

åt en bagle och lite honey cherrios till frukost, ska tvätta lite och sortera lite post. det är mina två uppdrag men jag hoppas även på att hinna gå till nyckas 3-4 thrift shops. vi får väl se.

sen hämtar jag upp carson (för han vill att jag ska hämta honom, känner mig ÄLSKAD!) och så får vi väl se var resten av dagen tar oss!

8

Publicerad 2013-09-27 05:57:51 i Allmänt,

sen sist jag skrev har jag kollat på tv. jackass/americas funniest homevideos likanden. det är allt jag gjort. 
 
punkt slut! 
 
 

8

Publicerad 2013-09-27 00:15:54 i Allmänt,

så himla oproduktiv dag. 
 
vaknade sent, tog en varm skön fin super bra dusch. ren och påkläd trippade jag fin ner till fruksosten, pancakes, massa frukt och bagle! woo
 
nästan hela familjen var hemma, susan, matt och ian satt vid bordet och haether satt vid tvn. hon mådde inte bra, kunde inte gå stadigt på foten. matt och ian var i en djup diskussion om friluftsliv typ, matt ska gå på en 5 månader lång hajk från maj till oktober typ så han förbereder sig nu.
 
i vilket fall så har jag i princip bara suttit framför tv:n hela dagen med matt och heather... kollade på en rätt konstig film om rika ungdomar i LA som letade upp kändisars hus och rånade dem på saker. tydligen en sann historia
 
hjälpte susan med carsons och patricks garderob, plockade i ordning sommar och vinterkläder. 
sen kom killarna hem, gjorde läxor med dem. tog carson till parken, lekte på lekplatsen och gick ner till en liten fors/å och gjorde båtar av burkar som flöt omkring. 
 
nu är jag hemma. helt slut efter denna dagen vilket inte "makes any sense". aja, ska snart äta!
 
see ya'll later (nä, förlåt det var ful. eller jag gillar inte ya'll...i vilket fall) hörs sen

7

Publicerad 2013-09-26 04:21:47 i Allmänt,

dag sju börjar gå mot sitt slut. 
 
trodde inte riktigt att det skulle bli så mycket barnpassande som det faktiskt har blivit. varje dag passar jag barn, vilket är kul för då har jag något att göra! låte lite deppigt, men det hade ju varit deppigare om jag inte hade någon alls att vara med. 
 
jag hämtade faby (ja, faby fabulous!) och carson, gick till en lite mataffär-kisosk likande sak och köpte snacks. så himla onyttigt. mellanmålen hemma var ändå bra, typ fil med flingor eller macka eller nått här är det en soda och chips... inte konstigt att de flesta är överviktiga (hihi alla är över viktiga, alltså för viktiga)
vi lekte lite, sprang runt osvosv.
 
susan och ian åkte på skolmöte, heather åkte och pluggade med en kompis och matt och jag fick ta hand om barnen. eller jag fick ta hand om 3 stycken busiga killar. nä, elakt matt hjälper faktiskt till fast är mer som en store bror än en barnvakt. typ busar med dem precis innan de ska sova, retas och sånt. gör livet såååå mycket enklare för mig...
 
tittade på film, åt chips och mözzzzte! fint
 
(för er som verkligen blev oroliga över heather, hon lever, allt är bra. eller hon har typ en stukning men behöver ändå gå runt med en plast sko typ..)
 
aja, nu ska jag ta en låång varm dusch för jag fryser. det börjar bli höst här!
 
 

7

Publicerad 2013-09-25 19:48:53 i Allmänt,

en vecka har gått sen jag kom. känns lite konstigt att tänka att jag ska vara kvar här 11 veckor till...
 
i vilket fall. 
 
igår hände inte så mycket mer än att jag passade carson efter maten, pratade med en man vars barn lekte med carson. alla är så trevliga här!
carson och patrick gick och la sig, dem "vuxna" kollade på tv. en film med eddie murphy om ett träd. väldigt amerikansk men rätt gullig.
 
idag stack jag till the mall, susan och eve skjutsade mig dit. så nu har jag äntligen ett amerikanskt nummer wopdidooo (skriver det inte här, man vet ju aldrig vad det finns för några knäppisar som läser hah) i vilket fall, fick med mig lite grejer hem också. shoppade för mer än planerat... aja, men jaga tror det är som zarah och jag diskuterade att de är dem första veckorna det är kul för sedan kommer man in i rutin och allt blir som vanligt liksom. 
 
två små kul grejer hände idag. jag skulle fixa min mobil så jag gick till en telefon kiosk och pratade med en tjej. efter ett tag frågade hon var jag kom ifrån och jag sa glatt "sweden" och hon kollade stor ögt på mig och sa att hon alltid velat åka dit. jag var ju tvungen att fråga varför just dit och hon sa att om det är som i filmerna hon sett så verkar det så vackert, människorna är vackra och snälla osv. så jag sa till henne att komma och hälsa på mig! 
 
den andra roliga grejen var att jag gick in på en underklädes affär som heter gilly hicks (samma kedja som hollister och abercrombie). kolalde runt lite, hittade ett fint linne och gick till kassan. framme vid kassörskan stod jag och vänta,ni vet vad man gör. men till slut bröt hon tystnaden och sa att dem nu anställde och att jag skulle vara perfekt "because of your looks, you are really pretty!". blev lite paff och sa väl tack, men fick sedan förklara att jag är heeelt plastik opererad. nä, skoja. hihi busig 
nä men jag förklarade att jag vara här under 3 månader och att jag inte har ett arbetstillstånd. då sa hon "to bad, you would have been perfect!" - detta gjorde min dag!!!
 
tog bussen hem. sitter ensam hemma för matt var tvungen att hämta heather från skolan då hon tydligen gjort sig illa.. 
 
aja, nu ska jag äta en PB&J!!! 
 
lite bilder från igår och idag.
 
 
patrick och carson som matar ankorna 
 
 
heather och matt när vi kollar på film (sneaky bild)
 
 
gilly hicks finfina omklädningsrum, ville bo där ett tag 
 
 
kläderna jag köpte. 
grått linne från gilly hicks
mörk grå stickad-sak från tommy hilfiger
jeansen är från levi's
shortsen är från gap
mintgröna linnet är också från gap
svarat linnet är från urban outfitters
nagellacken med
 
 
 
 

6

Publicerad 2013-09-24 23:30:37 i Allmänt,

så patrick var inte så sjuk, han ville väl mest bara vara hemma.
men jag hade fått order av susan att han skulle spela matte spel på datorn och läsa, det ville han självklart inte - han ville spela minecraft...

vid lunch beställde vi chines, eller amerikansk version av kinesiskt. väldigt sött men gott. mm-hmm

matt har suttit hela dagen vid pianot, han har bestämt sig för att lära sig själv att spela. faktiskt himla mysigt att ha någon som sitter och klinkar på pianot medan man sitter ute i solen och läser.

carson och heather kom hemma, kolla lite på tv. sedan ville dem till kristall shoppen (typ mitt mest använda ord på denna blogg) så vi gick ner dit. carson spenderade 35 dollar på kristaller... rätt mycket pengar! men aja, han var nöjd.

lekte lite i parken. carson och patrick är bröder, alltså bröderbröderbröder. de slåss, säger elaka saker och ja ni vet. rätt okej en stund men efter ett tag så blir det lite frustrerande. något som är extra dumt är att jag dras in i det. typ patrick kan säga att jag är korkad och då säger jag att han är mer korkad. om inte det funkar så säger jag det på svenska och då tystnar dem alltid varje gång. POWER (note till mig själv: inte jätte snällt att vara elak mot barnen (det där sa sig själv) man skall inte ge igen med samma medicin eller vad man säger)

aja, nu ska vi äta och jag dör av hunger!

hejhej

6

Publicerad 2013-09-24 16:52:16 i Allmänt,

trodde jag skulle åka till marshalls idag, en stor outlet men icke sa nicke. patrick är hemma och är sjuk och susan har eränden att springa... jag blir hemma med patt. aja, dte är lugnt, men ändå
 
så idag tar jag hand om patrick, tvättar och gör iordning här hemma. vet inte riktigt vad jag ska göra mer idag!
 
kanske hämta carson, för det ville han tydligen. så fin han är 
- eller så är han bara smart, för igår sa jag att om han går till skolan imorgon så hämtar jag honom så åker vi till kristall shoppen... 
 
vi får väl se, smart eller snäll? fortsättning följer dundundun

5

Publicerad 2013-09-24 04:08:39 i Allmänt,

satt med patrick och gjorde läxorna, kände mig så himla duktig. han har lite svårt att sitta still och verkligen göra det han sak men idag gick det som en dans! go patrick, gogo patrick!! medan patrick och jag gjorde läxan spelade heather cello, susan och matt lagade mat och carson kolla på tv. allt flöt på väldigt bra! vi satt ner vid middagen, lite crazy men det är det alltid. pratade om dagens "rose and thorne" vilket de ofta gör. rätt kul sätt att höra vad de andra gjort idag. ian kom hem någonstans i mitten av måltiden, små killarna hade gått. vi började prata om religion vilket var väldigt intressant. ian är kristen, susan tror något (skämt :ballbuddha) typ ont och gott, heather på positiv och negativ energi och matt tror typ på ödet. det var väldigt intressant faktiskt. jag åt min första riktiga donut vilket var HIMMELSKT! så himla gott fick lära mig "the real way" att äta donut. doppa i ett glas mjölk, som vi gör med kanelbullen i sverige. heather och jag satt sedan kvar i köket och pratade om tonårsgraviditeter (hon har en kompis, kompis något som var i hennes ålder,15, som är gravid) vilket var väldigt intressant. höra det från hennes point of view. amerikansk ung tjej vars föräldrar är rätt överbeskyddande när det kommer till just att se vissa filmer, prata om sex osv. här är det inget man pratar om. matt skulle visa en bild på sin brors brutna fot som han hade målat på. han hade målat en snopp/penis/kuk (vad ni än föredrar att säga) och heather fick nästintill inte se. hon är 15 år och det var en målad sak, inte en verklig! anyway, var skit intressant i alla fall. nu ska jag sova, har ingen aning om vad som händer imon, rätt kul att inte veta! kommer jag ha tråkigt kommer jag ha kul? you never know

5

Publicerad 2013-09-23 22:52:42 i Allmänt,

åhhhh hade nyss skrivit ett helt inlägg om dagen och så försvann det
 
"nä, nu é jag arg" (som emil i lönneberga säger)
 
i vilket fall. carson var inte sjuk, inte alls. alla drar ju det kortet "mamma, jag mår inte bra (fastän man alltså gör det) får jag vara hemma idag?". killen är smart
 
susan och jag rensade ut nästan hela carsons rum idag, carson var inte så glad. men när han satt vid tvn så passade vi på. slängde, gav bort och behöll - högarna vi hade. väldigt mycket ge bort. susan skulle springa på möte och så jag var kvar med carson.
 
jag och matt gick med carson till kristall shoppen igen. vi har varit där 5 gånger nu. carson kan typ allt som kristaller, eller han tror det i alla fall. 
när vi insåg att den var stängd vände vi om, gick till Jonny Cakes som är en typisk amerikansk diner. matt var tvungen att gå hem så jag och carson var på dejt. han tyckte inte om att jag sa det... 
 
efter det rullade vi iväg, jag för att jag var så mätt och carson för att han har sin sparkcykel som han tar över allt. han är förövrigt livsfarlig, slänger med den hit och dit. trixar och håller på. trillade säkert 4 gånger, tycker ju att grabben borde lära sig något men icke
 
vi gick sedan till parken där grabben fick springa av sig lite. lekte i klätterställningen, sprang runt osvosvosv
nere vid vattnet var massa ankor som vi ville mata men vi hade ingen mat till dem :(
 
anyway, hemma var det ett berg av matvaror på bordet så jag och matt fick packa upp det. vi är ju trots allt 7 stycken som bor här. men ändå
 
nu har jag precis pratat med mamma och pappa igen, trevligt att höra deras röster och se deras ansikten (väldigt snabbt!) igen :)
 
nu ska stänga anna ner och kolla till barnen, har ni gjort era läxor än barn? POWER till MIG
 
 
min dejt - och måla på bordet, score 
 
 
vackraste jag sett
 
 
skrev hemliga meddelanden 
 
 
finfina nyack
 
 
klätterapan
 

5

Publicerad 2013-09-23 16:30:36 i Allmänt,

lugn dag idag.

carson är sjuk, eller snarare "sjuk". han har ont i magen men har så himla mycket energi, så det är nog mer vill-inte-gå-till-skolan-ont.
men jag är hemma med honom idag, vet inte var susan eller matt ska göra men vi får väl se.

carson hittade i alla fall nyss 40 dollar så vi åker nog ner till kristall shoppen, hans favorit ställe. han har en hel hylla full med bara kristaller!

vi får väl se vad som händer idag!

4

Publicerad 2013-09-23 03:45:44 i Allmänt,

nu är jag helt slut!
 
kom precis hem efter en hel dag i new york. ian och susan skjutsade så snällt över mig till tåget, nyack ligger på fel sida hudson river när det kommer till kollektivtrafik... i vilket fall så efter cirka 40 minuters tågresa så var jag i nyc. satt och log när jag började se alla skyskrapor och hörde konduktörn på tåget säga "next, Grand central station". himla bra!
 
fick fråga mig fram till times squre där jag träffade zarah. (för er som inte vet så bor jag och zarah i samma område hemma i kullavik, gick i samma grundskola men aldrig riktigt hängt med varandra. men jag såg på facebook att hon var påväg till nyc så då kontaktade jag henne och så nu bestämde vi träff) det var första gången på resan som jag fått prata svenska med någon i usa och det var så SKÖNT! kunna säga vad du vill utan att någon förstår, kunna säga saker utan att staka sig eller att det blir missförstånd!
 
vi gick, och gick, och gick, och gick. vi gick över 50 block och letade mysiga fik, pratade om våra familjer, hela situationen att vara här, kompisar och allt möjligt! 
till slut efter mycket om och men och letande så hittade vi vapiano (en svensk kedja med italienskt stuk) och bestämde att detta var bra. varför prova något nytt när vi vet hur bra vapiano är? 
 
efter en dunder måltid tog vi oss från vapiano långt ner på university pl. till broadway. himla bra shopping längre ner på broadway tycker jag. tittade på skoaffärer och letade vans (vans här i kostar ungefär 44 dollar vilket är cirka 286 kronor... rätt stor skillnad från sverige!), tittade in på urban outfitters där jag fyndade lite, hittade en brandy melville affär där vi kikade in. vi strosade mest runt vilket var himla trevligt! 
 
tog sedan tunnelbanan mot centralpark där vi gick en liten stund, gick till abercarombie på 5th där zarah glatt poserade med en hunk. letade sedan ett bra tag efter nått ställe att köpa simkort till min mobil för den har nu ingen service (så dem som försökt nå mig på ett eller annat sätt, nytt nummer kommer inom kort!) allt var stängt vilket sög så vi dränkte våra sorger i starbucks. 
 
klockan blev mycket, sprang till port 
authority för att hinna med buss, virrade omkring ett bra tag innan vi hittade rätt buss och rätt gate. jag hade ingen aning om var jag skulle av eller när. var på helspänn hela vägen.
 
hittade hem till slut och nu ska jag sova. så trött! 
 
god natt världen! 
 
p.s brände mig i ansiktet i dag, ser ut som en tomat. ni vet hur jag ser ut när jag blir röd i ansiktet, så ser det ut. d.s 
 
 
 
 
 

4

Publicerad 2013-09-22 15:39:47 i Allmänt,

idag åker jag till New york för att träffa upp några svenska tjejer som också är här som au pairer. ska bli jätte kul att träffa dem, ha några men kan vara med utanför familjen. fint! igår kväll passade jag förövrigt några andra barn, Lulu, Izzy och Faby. väldigt söta barn och väldigt energiska, var helt slut när dem hade gått och lagt sig. mamman i familjen skall i alla fall koppla ihop mig med hennes vännina som också är svenska som bor i nebraska, så snart kanske jag åker dit också! haha aja, vi hörs sen!

3

Publicerad 2013-09-21 23:25:29 i Allmänt,

nu har jag fått en lugn stund. wipdido
 
idag har varit en lååång dag, passat carson sedan kl 9 imorse (nu är kl 17). men vi hittade på rätt roliga saker idag. började med att åka ner på stan (vilket är typ 2 kvarter) och letade oss fram till alla leksaksaffärer vi kunde hitta för att inse att dem inte öppnar förrän kl 11...
 
hemma lekte vi lite med grannpojken, abby. sedan hem till matthew för att fråga om han skulle med och kolla leksaksaffärer - absolut det skulle han. vi tog våra sparkcyklar och zickzackde oss mellan alla människor. carson hittade en sten för en dollar, givet köp tyckte han och köpte den. köpte lite godis, lämnade av mattew hemma och begav oss till bibloteket och satt och spelade spel. fint!
 
hemma träffade vi snabbt ian och patrick som packade för fullt för de skulle ut och kampa. kastade i oss lite med tillsammans innan de for iväg. carson och jag lekte lite till, han med sina kompisar och jag... tittade väl mest på. 
 
ja, matt kom hem och berättade om sin utekväll med kompisar och om allt som hänt. massa gamla kompisar han träffat på osv. på något sätt kom vi in på fängelse, skillnaden på prison och jail och jag sa väl att de närmsta fängelse jag kommit är OrangeIsTheNewBlack och han sken upp och sa att hans pappa är med i den!! (ni som kollar, ni vet crazyeyes, eller susan som hon heter, hennes pappa i serien det är matts pappa! cooolt vaaaa)
 
nu stack i alla fall matt till gymmet, carson är med mattew, ian och patrick är på läger och susan och heather påväg hem från deras hästar! jag är alltså ensam för någon timme och det känns himla lyxigt faktiskt! 
 
hejhej till nästa gång 
 
 
 

2

Publicerad 2013-09-21 19:49:55 i Allmänt,

lite bilder från dag 2
 
här bor jag
 
 
det här gör jag om dagarna
 
 
här sitter jag om dagarna 
 
 
dem här passar jag om dagarna
 
hejhej
 
 
 

2

Publicerad 2013-09-21 13:51:05 i Allmänt,

igår, min andra dag här, var både lugn och lite små stressig. 
 
hade världens degdag på morgonen. satt i solen på trappan och läste min bok "en man som heter ove" som är himla fin! somnade ut på deras veranda, åt godis och skypade med ellen. fint att se hennes ansikte igen 
 
matt gjorde lunch och det blev meatball sandwiches, köttbullar dränkta i tomatsås och ost som han la på bröd! himla gott faktiskt, men sjukt söligt 
 
när susan kom hem så åkte vi och hämtade carson på skolan. han lekte med två kompisar, så jag och susan stannade på lekplatsen bakom skolan. där var det redan några barn som lekte och dem var så himla uppkäftiga mot varandra fastän dem var kompisar. 
 
anyway, åkte hem, lekte med vattenslangen - skulle bilda en kanal på gatan, gick sådär. åt pizza, skulle passa grannarnas barn men mannen i familjen mådde inte bra så ska passa dem imorgon (idag)
 
susan och heather åkte till deras hästar, ian och carson var på scout möte så jag och patrick var ensamna hemma och kollade på film tills JAG somnade i soffan...
 
min dag, rätt trevlig!
 
hejhej

1

Publicerad 2013-09-19 23:41:33 i Allmänt,

så, dag ett avklarad! 
 
(och ja, ni som läser kommer få stå ut med mina eventuella stavfel!)
 
gick upp efter en tolv timmar lång sömn, har dröm sängen verkligen. åt pancakes till frukost som jag och carson gjorde, skickade carson till skolan och satt sedan hemma med susan en stund och diskuterade skolskjutningarna som varit i usa det senaste. säkerheten på skolan är just nu rätt hög, fick reda på att man just nu låser alla dörrar efter eleverna kommit in, man får inte ha ryggsäck på vissa skolor för man kan ha vapen i dem osv. rätt hemskt!
 
packade upp lite idag också, försöker göra det lite mysigt och så det känns hemma! 
 
hade världens kris idag också (ah, världens var det väl knappast men) jag hade glömt köpa en addapter, de har ju andra eluttag här så jag kunde inte ladda datorn eller mobilen och båda höll på att dö! OH NO
 
men matt, som bor här och han är barnen kusin, tog mig till the mall (fun fact: tredje största i usa tydligen!) och nu funkar allt som det ska! himla fint
 
matt och jag hämtade carson från skolan, åkte ner till hudson river som ligger nära skolan och kollade lite. det är väldigt fint. ska ta mer bilder än vad jag gör. blir nog roligare för bloggen också 
 
ja, nu passar jag barnen och snart ska vi äta.
 
over and out 
 
 
 
lite av mitt rum
 
 

Framme

Publicerad 2013-09-19 17:29:36 i Allmänt,

så, äntligen framme!
 
sitter i min stora säng uppe på loftet, lyssnar på lite musik, hör susan och matt diskutera något planet under mig och fösöker göra mig hemma. känns lite kosnigt men nu bor jag här tre månader framöver. jag kommer fira halloween (SÅ TAGGAD!) här och thanksgiving (MER TAGGAD!) och bara ha allmänt kul hoppas jag. 
 
för er som inte vet så har jag åkt över det stora blå för att i tre månader bo här i Nyack med familjen Graham. de är famlijekompisar och här ska jag vara och hjälpa till med det som behövs. typ hjälpa till med läxor, plocka i ordning, hämta barnen från skolan osv. rätt trevligt! 
Nyack ligger cirka 30-40 minuter med bil från New york City, så förhoppningsvis kommer jag hänga där en del med. 
 
ja, så här skall jag skriva lite om vad jag har för mig om dagarna tänkta jag.
 
enjoy! 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

asparf, Anna Sparf. 19 år. Bor i Nyack, USA tre månader fram över. Passar barn. Går ut med hundar. Bor på loft. Köper saker och ting. Läser. Allt! Här kommer jag skriva av mig lite tänkte jag. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela